Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2022 00:23 - Важната роля на Полша, Китай и Индия през следващите 5 месеца сащски главоблъсканици и немски паники
Автор: iliaganchev Категория: Бизнес   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Важната роля на Полша, Китай и Индия през следващите 5 месеца сащски главоблъсканици и немски паники ...

Част 1: ПОЛША

Господ е не само велик демиург, но и велик драматург!

Да събере по почти едно и също време две двойки, които толкова не си приличат. Буквално по време на две срещи – Дуда и Зеленски в Киев и другата на Лукашенко и Путин. Това са два различни модела на съюз. Едните осигуряват повишаване на суверенитете, а другите – задкулисни, без изясняване, но всъщност протекторат от класически вид, даже не и колониализъм от 19 век, а това е нацистки модел: по времето на Хитлеристка Германия със всички съюзници имаше такива договори, съгласно които граждани на Третия райх и даже „фолксдойче“ са се изваждали от юрисдикцията на тази държава сателит на Третия райх и са получавали особени права. Какво е това „статус на полски гражданин“? Ще получи ли такъв статус и украински гражданин на територията на Полша? Какво означава „няма да има граници“? Как това се съобразява с Шенгенските споразумения? Tова е фугас, бомба със забавено действие против Европейския съюз. Но с каква цел се прави това? Русия предполага, че зад това стоят американците. Тук не става въпрос за конспирология, ясно се вижда, че полските войски в какъвто и статус да влязат в територията на Украйна – било то фронт или нещо друго – това излиза от точка 5 на устава на НАТО, т.е. това не е територия на Полша – това е прословутата сива зона и така се вкарват поляците в конфликта.

Относно договора на Зеленски с Дуда: Такъв договор вече се е случвал през 1919 г., когато Петлюра подарява през 1920 г. на Пилсудски територията на Украйна, след като претърпява поражение от Червената армия. Далече преди това същото го е направил и Юрий, синът на Богдан Хмелницки, който всичко предава на поляците, а след това – всичко на турците! А поляците после всичко предават на турците, като подписват с турците договор, чрез който те предават Украйна на  Османската империя. Това е било колосално унижение. Така че и сега е много вероятен скорошен конфликт между украинските и полски националисти, даже е неизбежен.

Политиката, която сега води режимът на Зеленски, е политика на национална катастрофа за Украйна. Това беше ясно подчертано и от Путин малко преди началото на спецоперацията, а именно, че опитът им да вземат по някакъв начин Донбас или да създават конфликт с Русия, ще завърши с колапс за украинската държавност. Върховната Рада на Украйна фактически предаде с ръкопляскания държавата, която управлява от името на народа, като протекторат на Полша, предаден юридически. Така че Украйна загубва държавността си, юридическия суверенитет.

Военните на Украйна, знаят, че е безумие сега да откриват и втори фронт – срещу Белорусия, но към това ги тласка чсно кой. Целият Киев знае, че те били вече съставили списъци, по които да освободят своите привърженици от затвора и който им пречи, заплашват, че щели да го убиват. При това е интересен един детайл: в момента те уточняват, какво става там по украинско-белоруската граница. Какъв ще е естественият отговор на съюзниците Русия и Белорусия? – Укрепване на съюза между двете държави и освен това, както вече днес стана известно: Днес в Белорусия започна поредният етап на проверка на боеготовността и оперативното разгръщане на войските. Той включва извеждане на техниката със специални мерки за сигурност и проверка на боеготовността на място.

Както забелязваме започват дейностите по втори фронт между НАТО и Русия.

За третия и най-опасен фронт в зоната на китайската провинция с население 80 милиона души, намираща се точно на запад от остров Тайван, в който много загрижено ще помага САЩ, както днес стана известно на всички, интересуващи се за взаимовръзката САЩ-Япония-Тайван.
               И така, сега ще се наложи да разтроим погледа си, наблюдавайки още и Китай и Индия... Докъде ли още ще се разширява възможността за тотален конфликт???

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5263005
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031