Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2021 13:23 - Конкурс "Будители"
Автор: starshelite Категория: Забавление   
Прочетен: 146 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.10.2021 13:24


                            „БУДИТЕЛИ ИЛИ СТРОИТЕЛИ?“

 Шестгодишният  Александър получи от своята учителка важно поръчение. Заедно със своите родители трябваше да подготви разказ за народните будители, който да представи пред всички деца.

Педагозите в детската градина отскоро работеха по проект за приобщаване на семействата към възпитателно-образователния процес и започнаха изпълнението на дейностите с детето,  чието име бе първо по азбучен ред.

Неразбрал защо е първи, но видимо зарадван, че е удостоен с такава значима  задача, Александър едвам дочака майка му да го прибере от детската градина, за да сподели новината с нея.

      -  Да не си разбрал грешно, Алекс? - възкликна тя.  - Какви са тези будители,  да не би да желаят да купуваме настолните игри „Строители“? 

     И тъй като синът й се обърка от така поставения въпрос, майката веднага звънна на своята приятелка, защото нейното момиченце беше в същата група.

          - Люси, да са искали от детската градина да събираме пари за нещо? Не, не си чувала. Само да е вярно, аз няма да оставя нещата така. Много добре знаят, че е забранено да ни искат средства за каквото и да е било.

След като разговорът с Люси не доведе до изясняване на ситуацията, майката на момченцето сподели проблема си с роднините на останалите деца, използвайки фейсбук страницата на групата.

       ...Неприятното на такъв вид контакти е, че често коментарите на хората са извън обсега на темата. Така се получи и сега. Майката на Меги веднага започна да обсъжда  храната в детската градина, друга майка сподели за притеснението си, че синът й кашля вече цяла седмица,  а трима татковци за пореден път се оплакаха, че няма къде да паркират колите си, когато водят децата в детската градина.

         Изгубила търпение майката на Александър отново написа, този път с главни букви:  „БУДИТЕЛИ  ИЛИ СТРОИТЕЛИ – НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?“

         След няколкоминутно затишие бабата на едно от децата, която работеше в местната библиотека, отговори: „Със сигурност е за будители, защото наближава първи ноември“...   

По-голямата част от родителското съсловие веднага „лайкна“ коментара, а майката на Алекс започна да търси в Гугъл информация за будителите…

 

Росица СТОЯНОВА

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: starshelite
Категория: Забавление
Прочетен: 86626
Постинги: 68
Коментари: 12
Гласове: 201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930