Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2022 18:10 - Конкурс „Най-смешният човек, когото познавам“
Автор: starshelite Категория: Забавление   
Прочетен: 899 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ТИГАНЕН ЗВЪН

 

Нашенският мъжки интелектуалец… Той преплита крачка и кърши ръчици из сутрешните студия на телевизиите. Оплаква житието и битието българско и още балканско - че му е възмутително за понасяне и още по-несгодно за преглъщане - ама как може Джокович да се репчи така на австралийците, тия свръх цивилизовани хора, па той – тукашен поганец, тъмен сръбски субект с 20 шлема отгоре!?

Българският мъжки интелектуалец за нищо на света не пропуска да се запаше с късо шалче през врата – току виж сам се обеси в ефир, докато жадно преглъща леещата се мелодия на мъдростта си.

Той има визия, интервизия, интерфейс и интерконектор по всички наболели теми в обществото. Поти се обилно (то и шалчето привнася напрежение за това), гледа премрежено и обидено, че някак все остава неразбран, че българските маси тесни са за неговите широки размишления. Аслъ, то на една българска маса само ядене и пиене има, на нея място за изискани страдания няма…

Ами премести бе, седни на друг стол, говори на други маси, какво толкова ще ти стане?

Сигурна съм, че по селата хората като те видят така измъчен по телевизора, много ти се радват и веднага почват да анализират душевното ти безпокойство – ей на, оня ден баба Тонка на 94 години от нашто село си беше върнала едно предаване, защото не чула добре дали еди-кой си режисьор е отчаян, понеже народът бил много прост, или тя е много проста та не може да разбере защо тъгува Гилбърт Грейп?

Нищо де, в крайна сметка, родил си се по тия ширини, щеш не щеш Ганьо ти е пръв роднина – ще го търпиш презрително, па като си толкова голям творец – почвай да съзидаваш в професионалната си сфера, току виж внезапно докараш някой Оскар за Родината. Ошлайфай го тоя просташки образ, натамани го към изтънчената си персона, белким склониш да признаеш, че шкембе чорбата рано сутрин е цяр небесен за пиянството на всеки виден интелектуалец.

Вероятно е да гракнат, че така злобно може да се изразява само една неосъществена и извънредно разочарована жена–интелектуалка, ама в своя защита ще кажа - няма нищо по-прекрасно от звън на тиган по главата на умен мъж рано сутрин (пет минути по-късно сервирам „яйца по панагюрски“).

 

Мария Тонева




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: starshelite
Категория: Забавление
Прочетен: 86598
Постинги: 68
Коментари: 12
Гласове: 201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930